chinteni.net

Ştiri şi informaţii din Chinteni

Drumul Județean 109A care traversează Chinteniul, în antenția USR

Drumul Județean 109A care traversează Chinteniul, în antenția USR. Drumul traversează mai multe localități din județul Cluj, Chinteni, Panticeu și Recea Cristur până la limita cu județul Sălaj

„Este a doua oară în acest an când trec pe drumul județean dintre Vultureni și Recea Cristur. Știu că proiectul are termen 2020 dar vreau să trag un semnal de alarmă pentru că, din iunie, lucrările nu au evoluat deloc iar porțiunea de drum finalizată a început deja să se degradeze.

Urmăresc dezvoltarea infrastructurii județene și în special DJ 109A, pe porțiunea care traversează localitatea Chinteni, Panticeu și Recea Cristur spre județul Sălaj. Proiectul în valoare totală de 10 milioane de euro este finanțat 80%  de Uniunea Europeană și 20% de Consiliul Județean Cluj. Lucrările au început în urmă cu 2 ani și au termen de finalizare în iulie 2020. Lunile trecute am constatat că porțiunea de drum reabilitat în urmă cu 2 ani a început deja să se degradeze.

La o solicitarea oficială, Consiliul Județean a confirmat faptul că sunt la curent cu această situație și că au sesizat constructorul în acest sens (SC. Samus TEC SA Dej). În mod ironic pentru această investiție în infrastructura strategică a județului nu s-a făcut nicio recepție, dar procesul de degradare a carosabilului este în curs.

De aproape două luni constructorul a sistat lucrările lăsând drumul într-o stare care periclitează nu numai siguranța în trafic ci și integritatea investițiilor deja făcute. În apropierea localităților Panticeu și Recea Cristur s-au aplicat anrocamente și stabilizant, iar carosabilul este plin de bolovani. De asemenea, în dreptul podețelor s-a intervenit pentru a se înlocui elementele de scurgere a apei, însă operațiunile nu au fost finalizate nici în momentul de față.

Lipsa infrastructurii este cauza multor probleme cum ar fi accesul la servicii medicale. Îmi propun ca odată ajuns în consiliul județean să lupt pentru scoaterea din izolare a tuturor localităților din județ și protejarea banilor publici de investitori care nu își fac treaba” a declarat Cătălin Sălăgean, liderul USR Cluj.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *