chinteni.net

Ştiri şi informaţii din Chinteni

Lucia Suciu, cu tunurile pe PNL: Dacă Aquapark-ul nu se face la Cluj-Napoca, să nu se facă nici la Chinteni

Primarul din Chinteni, Lucia Suciu, acuză liberalii clujeni că blochează proiectul Aquapark-ului din Chinteni.

„Având în vedere discuțiile apărute în spațiul public referitoare la Aquapark-ul din localitatea Chinteni, mai exact, motivul pentru care nu au fost demarate lucrările, facem următoarele precizări:

Întreaga documentație aferentă acestui obiectiv de investiții zace nejustificat, de mai bine de un an, la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj. Doamna director aflată în fruntea APM Cluj a primit cel mai probabil un ordin de natură politică, cum că dacă acest Aquapark nu se face la Cluj-Napoca, să nu se facă nici la Chinteni, deși eu îmi doresc ca administrația publică locală de la nivelul Municipiului Cluj – Napoca să devină partenerul nostru.

Stă drept dovadă vasta corespondență purtată cu această instituție, culminând cu adresa primită în data de 21.12.2021, unde se preciza că ”studiul de evaluare adecvată trebuie să conțină informații și să trateze impactul următoarelor habitate și specii care au stat la baza declarării sitului, conform Formularului standard actualizat: 91 E0, 91, M0, 6199* Euplagia quadripunctaria, 4050 Isophya stysi, 6282* Klasea lycopifolia, 6948 Pontechium maculatam.” Menționăm însă că custodele sitului Natura 2000 de la acea vreme a emis avizul său favorabil încă din anul 2018, motiv pentru care nu înțelegem această nouă solicitare.

Tot legat de aceeași rea-credință, a blocat avizele aferente realizării Planului Urbanistic Zonal de la intrarea în localitatea Chinteni și cele ale Centrului Medical Chinteni.

Nu dorim să catalogăm lipsa de profesionalism ca fiind în strânsă legătură cu nepromovarea examenului de titularizare pe funcție din luna decembrie, ci mai degrabă cu opiniile politice postate în spațiul public.

Pe de altă parte, nu înțelegem de ce pentru PUZ-uri elaborate pentru suprafețe de sute de hectare, cum ar fi cel din zona Sopor, a avut nevoie de atât de puțin timp pentru a le aproba, iar pentru un PUZ pe 35 ha din localitatea Chinteni, se solicită avize nejustificate, timp de 6 – 8 luni.

În concluzie, pentru a răspunde întrebărilor legitime ale cetățenilor referitoare la stoparea obiectivului de investiții Aquapark Chinteni, comunicăm pe această cale că acest lucru nu se datorează lipsei de interes din partea administrației publice locale, ci este cauza unui subiectivism nedeontologic al unui funcționar public.

Cu siguranță însă, voi clarifica toate aceste aspecte, în cursul săptămânii viitoare, când voi fi prezentă la Ministerul Mediului, în audiență la domnul ministru, Barna Tanczos, căruia îi voi aduce la cunoștință disfuncționalitățile care ne confruntăm în relația cu Agenția pentru Protecția Mediului Cluj” a explicat Lucia Suciu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *