chinteni.net

Ştiri şi informaţii din Chinteni

Nici SUHOI-urile nu o opresc pe Lucia Suciu: Putem primi până la 150 de ucraineni în Chinten

Primărița din Chinteni, Lucia Suciu, a anunțat astăzi, că localitatea Chinteni poate primi până la 150 de persoane în spațiile pe care le deține comuna. Se pare că pe Lucia Suciu nici SUHOI-urile lui Putin nu o mai opresc.

„Ultimele zile ne-au adus în fața unor evenimente pe care cu greu le putem accepta, nu doar pentru că par greu de înțeles, ci și pentru că ne-au înfățișat drama unor oameni puși în situația de a-și părăsi casele, pentru a se îndrepta spre nicăieri practic.

Mă gândesc că, în asemenea momente, solidaritatea este cea care ar trebui să ne definească pe noi toți.

În urma unor discuții purtate cu domnul ministru Vasile Dîncu, cu domnul Inspector Șef al ISU CLUJ, Ion Moldovan și cu doamna Subprefect Irina Munteanu am stabilit că vom primi refugiați ucrainieni în Comuna Chinteni.

Putem primi până la 150 de persoane în spațiile pe care Comuna Chinteni le deține.

În cazul în care există printre dumnevoastră persoane dispuse să ajute și care pot oferi cazare refugiaților, vă rugăm să luați de îndată legatura cu autoritățile publice locale, fie prin intermediul adresei de email primariachinteni@yahoo.com, fie printr-un comentariu la prezenta postare.

De asemenea, în cazul în care aveți disponibile saltele sau paturi, vă rugăm să ne comunicați.

Sunt convinsă că nu trebuie să mai precizez că, în aceste momente, orice sprijin este binevenit” a anunțat Lucia Suciu.

Mii de refugiați ucraineni au intrat în România prin punctele de frontieră, iar traficul în vămi în ultimele ore a crescut cu 120%. Oamenii și-au luat familiile și câteva lucruri și au fugit din calea războiului. Voluntarii prezenți acolo au fost martori la momente emoționante în care familiile s-au despărțit, deoarece bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să plece din Ucraina. CNSU a comunicat, vineri, că aceste persoane vor fi exceptate de la măsura carantinei.

 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *