chinteni.net

Ştiri şi informaţii din Chinteni

Primărița de Fier mai dă o lovitură: 10.000.000 lei pentru modernizarea mai multor străzi din Chinteni!

Lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, a fost publicată și pentru județul Cluj.

Pentru județul Cluj, ministerul va finanța 108 obiective de investiții, în valoare totală de 1.219.900.480,46 lei (mare parte din sumă fiind alocate unor proiecte ale Consiliului Județean Cluj)

Primărița de Fier din Chinteni, Lucia Suciu, a dat o lovitură și a atras 10.000.000 lei pentru modernizarea mai multor străzi din Chinteni:

„În urma publicării listei cu obiectivele de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, Comunei Chinteni i-a fost alocată, în prima etapă, suma de 10.000.000 lei pentru obiectivul MODERNIZARE STRĂZI ÎN COMUNA CHINTENI.

Străzile care vor intra la asfaltare în această primă etapă sunt:
 • CHINTENI:
  • Burebista, Sarmisegetuza, Munții Oașului, Munții Bucegi, Munții Șureanu, Nucului, Kelemen Arpad, Decebal, Traian, Marin Sorescu, George Enescu, Păcii, Munții Rodnei, Mihai Viteazu, Cetății și Mălinului.
 • VECHEA:
  • Strada de la Biserică și Strada spre Capela Mortuară.
 • SÂNMARTIN:
  • Strada de la Biserică
 • MĂCICAȘU:
  • Strada aflată în partea dreaptă a podului nou construit.
În acest sens, REVENIM cu rugămintea de a trece, de îndată, la realizarea branșamentelor la rețelele de utilități publice, dat fiind faptul că, ulterior executării lucrărilor de asfaltare, timp de 5 ani, nu vom mai emite acorduri pentru realizarea branșamentelor.
De asemenea, toți cei care nu ați depus la sediul Primăriei Chinteni declarațiile notariale de renunțare la cota parte din drum, vă rugăm să depuneți aceste declarații în termen de trei zile lucrătoare. În cazul în care nu veți efectua acest demers, vom fi nevoiți să reconsiderăm lista străzilor propuse, înlocuindu-le cu alte străzi programate pentru etapa II și a căror situație juridică este clară” a anunțat primarul din Chinteni.

 

Despre Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *