chinteni.net

Ştiri şi informaţii din Chinteni

Veste bună pentru locuitorii din Chinteni, Vultureni, Panticeu și Recea Cristur: Modernizarea drumului județean 109A avansează în ritm susținut

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, km 10+200 – km 48+566, L=38,366 km” avansează în ritm constant și susținut.

În aceasta etapă lucrările vizează, cu precădere, tronsonul situat între localitatea Vultureni și Dealul Jurcii. Pe acest sector a fost deja așternut primul strat de asfalt, pe o lungime de peste 20 de kilometri, iar pe cel de-al doilea strat, cel de uzură, pe o lungime de peste 5 kilometri, aceste lucrări aflându-se în plină desfășurare.

De asemenea, și operațiunile care vizează cele șapte poduri, dintre care patru noi, se află într-un stadiu avansat de execuție.

În același timp, au fost deja realizați peste 6 kilometri de șanțuri betonate și au fost amenajate 50 de accese la proprietăți pe raza localităților Panticeu, Recea Cristur și Căprioara.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am cerut constructorilor să profite la maxim de vremea prielnică și să mențină un ritm susținut. Acest  drum e foarte important întrucât deservește partea nordică a zonei metropolitane Cluj, un areal intens circulat. Totodată, DJ 109A asigură legătura cu Drumul Bistriței, un alt proiect major finalizat de Consiliul Județean în anul 2020. În acest fel, de pe urma investiției vor avea de câștigat o zonă mult mai extinsă și un număr foarte mare de clujeni”.

Anterior, au fost executate operațiuni constând în pichetarea drumului, frezarea zonelor deteriorate, așternerea stratului de piatră spartă pe sectoare, realizarea de șanțuri, ziduri de sprijin din gabioane și a camerelor de cădere precum și montarea de podețe.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *