chinteni.net

Ştiri şi informaţii din Chinteni

Adela Dehenes (USR): Din dialogul constructiv dintre opoziție și putere, drumul DJ105 Berindu – Săliștea Veche va fi modernizat!

În ședința de Consiliu Județean Cluj, din septembrie 2022 la PHCJ 176, consilierul județean USR, Adela Dehenes, a depus un AMENDAMENT, prin care susținea prioritizarea segmentului de drum județean DJ105T, între localitățile Berindu – Săliștea Veche. Ulterior, executivul județean a inițiat pași concreți pentru realizarea acestui drum, la începutul lunii noiembrie fiind emis certificatul de urbanism pentru modernizarea și reabilitarea DJ105 Berindu – Săliștea Veche.

„Este un drum esențial, care ar facilita accesul în partea de nord a Zonei Metropolitane, comunele respectiv satele care țin de Așchileu, Chinteni și Sânpaul fiind lipsite de o conexiune directă cu Cluj-Napoca, localnicii fiind obligați să ocolească pe drumul național DN1F și să suporte traficul aglomerat din nordvestul municipiului.

Am insistat pe urgentarea și prioritizarea acestui drum, știind că în ciuda optimismului administrației județene, realizarea drumurilor este una dintre principalele surse de nemulțumire și îngrijorare a clujenilor.

Deși DJ105T, inclusiv porțiunea Berindu – Săliștea Veche era listat anual între drumurile județene prevăzute pentru întreținere, acest segment de legătură esențial nu a fost lucrat niciodată.

Am avut deosebita satisfacție să constat, că ulterior amendamentului meu și a dezbaterilor pe subiect din ședinta publică a CJ Cluj din 09.2022, administrația a inițiat pași concreți pentru realizarea acestui drum, la începutul acestei luni fiind emis certificatul de urbanism pentru modernizarea și reabilitarea DJ105 Berindu – Săliștea Veche.

Este demersul corect, pentru că acest drum nu există decât pe hartă, urmând sperăm a fi construit integral de la nivelul de <<urme de tractor pe deal>>, în cel mai bun caz.

Evident nu ar fi posibilă realizarea lui decât cu fonduri consistente, care depășesc substanțial un buget de întreținere curentă. Aşteptăm documentația cu indicatorii tehnico-economici, pentru a se solicita fonduri europene sau guvernamentale necesare acestui proiect.

Trebuie să remarc pozitiv dialogul constructiv si colaborarea politică a Puterii cu Opoziția pentru binele clujenilor, un proces care ar trebui să fie firesc într-o administrație modernă, preocupată de a rezolva problemele reale ale cetățenilor” a comentat de curând, vestea bună, consilierul județean Adela Dehenes.

 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *