chinteni.net

Ştiri şi informaţii din Chinteni

Lucrările de extindere a rețelelor de alimentare cu apă din Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni , extrem de aproape de finalizare

Lucrările de extindere a alimentării cu apă în nu mai puțin de 20 de sate aparținând comunelor Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni se apropie de finalizare, stadiul acestora fiind de 94%.

Investiția vizează satele Așchileu Mare, Așchileu Mic, Cristorel, Fodora, Bonțida, Răscruci, Chinteni, Vechea, Feiurdeni, Satu Lung, Cojocna, Iuriu de Câmpie, Strucut, Iclod, Iclozel, Orman, Vultureni, Băbuțiu, Făureni și Șoimeni.

Astfel, din cei 98 de km de aducțiuni și rețele de distribuție a apei au fost realizați peste 90 de km. Totodată, au fost deja executate o stație nouă de pompare a apei, șase rezervoare noi de înmagazinare, precum și trei stații de clorinare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Odată cu finalizarea acestei importante investiții, vom asigura în zonă apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată în regim continuu. În acest fel, cetățenii din cele 20 de localități vor avea parte de condiții de viață și de locuire decente și vor putea să își desfășoare activitățile de zi cu zi în condiții optime.”

Investiția este finanțată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, valoarea totală, potrivit contractului inițial, fiind de 41.922.326 lei, fără TVA.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *