chinteni.net

Ştiri şi informaţii din Chinteni

Primărița de fier a Clujului i-a trăznit pe cei de la Supercom de față cu toată armata PNL

Lucia Suciu, „Primărița de fier” a Clujului, și-a respectat eticheta și i-a trăznit pe cei din conducerea Supercom, dar și pe Alin Tișe, chiar la inaugurarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

Lucia Suciu i-a percutat scurt pe operatorii de salubritate din Cluj: <<Am considerat oportun să expun și problemele care au rezultat în cele câteva luni în care SC SUPERCOM SA a operat pe raza comunei Chinteni. 

Astfel, am precizat că există încă o neclaritate cu privire la programul de colectare selectivă a deșeurilor, iar când acestea se ridică totuși, sacii destinați acestei colectări nu se distribuie.

Din prevederile contractuale, rezultă un tarif perceput pentru deșeurile colectate selectiv mult prea mare, astfel încât interesul populației în a selecta deșeurile va fi mult prea scăzut. 

Deși o dată cu intrarea pe piață a noului operator, s-a popularizat conceptul ”plătești cât arunci”, nici până în acest moment deșeurile nu se cântăresc. 

Un alt aspect semnalat a fost acela că nu se cunoaște sistemul de facturare, de altfel nefiind emisă nici o factură în cele 4 luni.

În final, am solicitat, prin adresă scrisă, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, comunicarea unei copii a contractului pentru delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare în Județul Cluj, încheiat între ADI ECO-METROPOLITAN CLUJ și SC SUPERCOM SA. 

Având în vedere necesitatea clarificării tuturor acestor aspecte, discuțiile vor fi reluate>>, a precizat primărița Lucia Suciu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *