chinteni.net

Ştiri şi informaţii din Chinteni

Consilierii PSD și Pro România vor cere explicații primarului comunei cu privire la speța politiștilor din Așchileu

Sindicatul Europol al polițiștilor a publicat sâmbătă un text legat de situația de la postul de poliție din comuna Așchileu, arondat Secției 7 Poliție Rurală Gherla, în care se reproșează că postul a rămăs fără niciun polițist, la intervenția primăriței – La IPJ Cluj, delegări abuzive la comandă politică.

„Mai grav este faptul că la nivelul comunității, se cunoaște despre situație și toată lumea știe că primărița PNL a cerut schimbarea „uniformelor” de la postul de poliție Așchileu. Doar încercați să vă imaginați care mai poate fi autoritatea unui polițist în fața unui cetățean care a încălcat legea, dar care are la piept carnetul de partid, de culoare potrivită cu conducerea administrației locale. Și atunci ne întrebăm retoric, dacă la nivelul unei comune, un primar poate să mute după bunul său plac polițiștii, cam ce poate face un secretar de stat, care sună inspectori șefi ori alți șefi mai mici” au precizat cei de la EUROPOL.

Opoziția locală îi va cere explicații primăriței din Așchileu

Ulterior, cei de la PSD Așchileu au luat poziție față de această posibilă nedreptate: „Organizația PSD Așchileu luând cunoștiință de informațiile apărute în presa locală și națională în aceste zile cu privire la detașarea agenților de poliție din comună, își exprimă îngrijorarea pentru siguranța locuitorilor. În acest context, consilierii PSD și ProRomânia vor cere explicații primarului comunei cu privire la situație și vor solicita măsuri ca astfel de cazuri să nu se repete. Primarul are ca îndatoriri principale și asigurarea siguranței cetățenilor comunei!” au precizat oficialii PSD Așchileu.

Ce spune conducerea IPJ Cluj?

„Cu privire la precizările unui sindicat al polițiștilor privind delegarea la un alt post de poliție a trei agenți de poliție în cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla, compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean este abilitat să comunice următoarele:

Trei agenți de poliție au fost delegați pe o perioadă de 59 de zile de la Postul de Poliţie Comunal Aşchileu din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla, la Posturile de Poliție Comunale Dăbâca (Secția 7 Poliție Rurală Gherla), Jucu (Secția 2 Poliție Rurală Apahida) și Palatca (Secția 2 Poliție Rurală Apahida), în vederea asigurării în condiții optime a serviciului polițienesc.

Începând de luni, 5 februarie 2024, doi dintre agenții de poliție se vor întoarce la Postul de Poliție Comunal Așchileu, iar cel de-al treilea, delegat șef de post la Post Palatca, se va întoarce la Postul Așchileu începând cu data de 14 februarie 2024.

În cauză nu au existat niciun fel de ingerințe politice, delegările dispuse având scopul gestionării situației operative existente la nivelul posturilor precizate.

De asemenea, nu au existat solicitări din partea reprezentanților primăriei în contextul delegărilor” au precizat oficialii IPJ Cluj.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *