chinteni.net

Ştiri şi informaţii din Chinteni

Paul Sever Groza: Vreau să avem în Așchileu condiții demne de o comună europeană!

Chinteni Net: Paul Sever Groza, sunteți candidatul Partidului social Democrat pentru funcția de primar în comuna Așchileu. De ce credeți că vi se potrivește rolul de primar?

Paul Sever Groza: Candidez pentru că vreau să avem în Așchileu condiții demne de o comună europeană! Știu că se poate, lucrez pe parte de accesare de fonduri nerambursabile în administrația publică de ani buni! Vin în fața dumneavoastră cu o nouă viziune de dezvoltare a comunei noastre, una bazată mai ales pe încredere și respect pentru oameni. Și nu vin singur, am lângă mine o echipă de consilieri locali ambițioși și muncitori. Împreună, cred că putem reda demnitatea celor care locuiesc aici: să avem servicii publice de calitate, oamenii să fie implicați în deciziile care îi privesc, și să avem condiții de trai la standarde mai mult decât decente!

Chinteni Net: Mai concret, ce înseamnă pentru dumneavoastră să aveți condiții de trai decente în Așchileu?

Paul Sever Groza: Păi în primul rând ar trebui să ne simțim în siguranță în curtea noastră și pe drumurile publice. Ar trebui să instalăm un sistem video de monitorizare pe raza întregii comune. În plus, ar trebui să facem din pază pe timp de noapte, nou cum era pe vremuri.

Apoi, trebuie să încurajăm pe de-o parte dezvoltarea producătorilor locali, iar pe de altă parte – atragerea de investitori. Aceștia sunt doi piloni de bază pentru dezvoltarea întregului județ, în viziunea mea și a colegilor mei de la PSD. Noi trebuie să știm foarte bine care sunt punctele noastre tari și să le valorificăm.

Dezvoltare înseamnă exploatarea potențialului local, iar pentru noi în Așchileu asta înseamnă, de exemplu, sprijin acordat fermierilor. Suntem o comună de oameni gospodari, care au crescut animale și au lucrat pământul din generație în generație. Trebuie să îi ajutăm să aibă acces la ceea ce se numește infrastructură agricolă: adică drumuri, podețe, fântâni pentru apa animalelor, pășuni etc.

Mai departe, au nevoie de unități de procesare a cărnii și a laptelui. Aici iarăși mă întorc la strategia gândită la nivel județean: în zona Dejului este proiectată o unitate de procesare a produselor de origine animală: procesarea laptelui, unitate de abatorizare și procesarea cărnii. Aceste noi structuri nu numai că ajută producătorii din zonă, dar ajută și la crearea de noi locuri de muncă pentru cei care locuiesc în proximitate.

Bun, avem producție, avem locuri unde procesăm – logic este să ne preocupăm și de piața de desfacere pentru aceste produse. Așa că ne gândim să amenajăm o piață agroalimentară, care la început să funcționeze cel puțin o dată pe săptămână, dar mai apoi să avem magazine deschise permanent, de unde să poată fi cumpărate aceste produse. Și pentru că noi, de la primărie, ajutăm producătorii locali cu prețuri mici pentru închirierea spațiului, prețurile la care vor putea fi achiziționate aceste produse vor fi mai mult decât decente. Trebuie să încetăm să mai privim produsele locale ca fiind de nișă – asta mai ales din cauza prețului piperat, ele trebuie să fie de larg consum, dar și noi, administrația locală, trebuie să intervenim în acest sens.

Multe resurse pentru ce am spus până acum că ar trebui făcut vin din fonduri europene, iar eu cunosc exact ce, când și în ce condiții poate fi accesat!

Chinteni Net: Am înțeles pe partea de sprijin pentru producătorii locali, dar cum vă gândiți să atrageți investitorii?

Paul Sever Groza: Legat de atragerea investitorilor în Așchileu: aici din nou trebuie să se implice administrația locală: primarul, împreună cu consiliul local, pot stabili o serie de facilități fiscale pentru cine vrea să investească. Avem clădiri pe care nu le folosim – acestea pot fi sediile unde se desfășoară activitatea viitorilor investitori. Așa avem și noi locuri de muncă, și reușim să creștem economic zona aceasta, pe principii sănătoase!

Chinteni Net: Modernizarea comunei înseamnă și îmbunătățirea situației din punct de vedere social. Aici ce aveți de gând să faceți?

Paul Sever Groza: Avem nevoie de un medic de familie care să fie prezent în permanență, în toate zilele săptămânii, avem nevoie de un medic stomatolog. Apoi, avem nevoie de locuri de joacă pentru copii – trebuie să îi scoatem de pe tablete și telefoane, dar pentru asta au nevoie să le oferim alternative.

Oricum, ceea ce vreau să subliniez este faptul că angajamentul meu principal este că vom oferi oamenilor servicii publice la cel mai înalt nivel de calitate. Pentru că îi respectăm și pentru că ne pasă! Odată ce au intrat în primărie cu o problemă, ei trebuie să știe că noi vom face tot posibilul să o rezolvăm! Asta înseamnă administrație cu și pentru oameni!

Produs de Red Hot Advertising SRL, la comanda PSD – Organizația Județeană Cluj, Cod mandatar financiar: 21240002

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *